CATTIS & WOFFLAN

Om Cattis & Wofflan

Vi har haft en dröm sedan vi träffades 1989 att driva ett litet bageri tillsammans. Wofflan är nästan född i ett bageri eftersom hans föräldrar jobbade på Skansen båda två, pappa i bageriet och mamma gräddade våfflor. När han bara var några veckor gammal blev han «döpt» i mjöl på bakbordet till nästa generations bagare. Det var starten till kärleken till yrket.

Föräldrarna hade under hans uppväxt ett litet kvartersbageri i Stureby, där han ofta hjälpte till. Valet till gymnasiet blev lätt! Bageri & Konditori vid Enskede Gårds Gymnasium med ett fint avgångsbetyg och gesällbrev. Wofflan har varit delägare i två bagerier tidigare, Brödleverantören i Solna och Blooms på St:Paulsgatan.

Till slut blev drömmen om ett eget ställe så stark och när vi hittade Söderbergs bageri så ramlade allt på plats! Exakt vad vi letat efter.

Nu blev det Cattis tur att ge sig in i branschen. Efter att ha jobbat med försäljning i nästan hela sitt liv var det en härlig utmaning att få driva en egen butik.
 

Logotyp

Ladda ner vår logga för press/influencer. Ladda ner (zip) logotype logotype

kringla logotype certifierad bagare sigill

kringla logotype kringla logotyp

 

Bageri med anor sedan 1939

I området kring L M Ericssons nya fabrik i Telefonplan uppfördes personalbostäder 1939-1946 och i ett av husen fick Arne Söderberg driva ett bageri. Arne och hans hustru Inez bakade bröd och kaffebröd men framför allt tårtor till personalen vid L M Ericsson. På den tiden firade man allt med en tårta, namnsdagar, födelsedagar, dop, bröllop etc. Arne sålde bageriet till sin bagare Lasse Wahlberg 1991 som fortsatte att driva det i samma fina anda som sin läromästare. 2008 såldes bageriet till Mattias Wallmark som lärde kunderna kring Telefonplan att äta riktigt surdegsbröd.

År 2014

2014 var det vår tur att förvalta detta fina kulturarv! Vi bakar bröd med mer eller mindre surdeg i, tårtor till alla tillfällen utom bröllop och klassiska bakverk till kaffet. I butiken är det mycket kvar av originalinredningen såsom kassadisken, brödhyllan & kaffebrödsdisken samt fler charmiga små detaljer vilket vi älskar och rustar därför lokalen med varsam hand.


Söderbergs Bageri 1939-1946

 

Söderbergs Bageri Elsa Söderberg och sonen Arne Söderberg

 

Bilden togs någon gång mellan 1940-43.

På bilden ser vi Elsa Söderberg, sonen Arne Söderberg och springflickan Yvonne som brukade hjälpa till där det behövdes. Bilden är tagen utanför den dåvarande filialen till bageriet.